La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, veu “molt urgent” que l’Ajuntament posi en marxa un pla específic d’actuació, amb un pressupost concret, per combatre l’important nombre de persones sense llar i l’exclusió residencial a la capital catalana.

Segons dades del Servei d’Inserció Social (SIS) de l’Ajuntament, el passat març hi havia a la ciutat 2.933 persones sense llar, un 45% més que l’any 2008, a l’inici de la crisi. Del total, 870 ciutadans dormien al carrer, 595 vivien en assentaments i 1.468 estaven allotjats en recursos residencials de la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL).

Segons Vilà, la prevenció de l’exclusió social s’ha de basar en proporcionar primer un lloc on viure dignament i després aprofundir en la intervenció social i laboral.

Tot i que la síndica valora positivament que des del 2008 també han augmentat un 28% les places per allotjar aquestes persones ofertes per l’Ajuntament, encara ho considera insuficient per atendre totes les persones necessitades.