alumnes durant assaig

Alguns dels alumnes de l’escola, durant un assaig. Foto: Ajuntament

Que la música és un element molt present a la vida quotidiana sembla un fet, però fer de la música una eina per fer pedagogia, educar i unir cultures és el que aconsegueix l’Escola Municipal de Música (EMM) Eixample-Joan Manuel, situada al 368 del carrer Sardenya des de fa gairebé catorze anys.

Com tota escola de música, el centre ofereix un ampli ventall d’activitats per a l’aprenentatge i la pràctica musical en diferents estils, com ara aprendre a tocar un instrument individualment, en grup o formar part de grups corals de cant. Però la característica d’aquest centre és com es fa.

La seva història

L’Escola Municipal de Música Eixample-Joan Manuel Serrat té el seu origen en l’escola Casa dels Nens, que va entrar en funcionament el curs 1993-1994, juntament amb l’EMM Sant Andreu. El curs 1999-2000 es va traslladar i va passar a compartir espais amb l’Escola Concepció.

El projecte es va consolidar, implementant nous models pedagògics i creant un mapa d’agrupacions, instrumentals i corals, ric i variat, que donava cabuda a tot l’alumnat de l’escola i més vida a la xarxa cultural del barri. El 2010 va ser quan l’escola es va situar a la seu definitiva, en ple barri de la Sagrada Família, on va adoptar el nom d’Escola Municipal de Música Eixample. El mateix any, el cantautor Joan Manuel Serrat va apadrinar l’escola, i el centre va passar a dir-se pel seu nom.

Actualment, l’escola dona servei a més de set-cents alumnes de totes les edats, des de nadons fins a adults, tots amb un interès comú: gaudir de la música.

Un projecte únic

Aquest centre de docència musical es caracteritza per la seva manera de funcionar, ja que, per exemple, acull alumnes de totes les edats i capacitats a qui oferir aprenentatge musical.

Així, l’escola treballa amb la voluntat d’acollir les diverses cultures del seu entorn treballant un repertori ample i variat “popular, culte o religiós mantenint la llengua pròpia de cada manifestació cultural”. Una altra dels objectius amb els quals treballa l’escola és el de vincular-se amb l’entorn dels seus alumnes i implicar les famílies perquè acompanyin i participin del procés d’aprenentatge dels seus fills i filles. I la darrera aposta que caracteritza el model de la Joan Manuel Serrat és treballar per processos, un element indispensable de “millora continua, garantint la formació global de l’alumne i la millora de la seva tutorització i orientació”. Tot plegat amb l’objectiu “d’influir positivament en la societat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram