La temporada de curses a Barcelona d’aquest 2014 s’estrenarà el pròxim diumenge 16 de febrer amb la celebració de

l’eDreams Mitja Marató de Barcelona, una prova que ja és un clàssic en les cites de fons barcelonines. Aquesta cursa recorrerà els principals carrers de la ciutat, sent l’Eixample el districte amb més presència durant el seu recorregut.

Segons els organitzadors, gairebé 13.000 persones s’han inscrit a la cursa, les quals hauran de completar els seus 21,1 quilòmetres. Entre els participants més importants destaquen el kenià Eliud Kipchoge, segon classificat a la Marató de Berlín de 2013 per darrere del recordman Wilson Kipsang, o Florence Kiplagat, campiona del món de Mitja Marató el 2010. La presentació d’aquesta prova tindrà lloc demà, quan es desvetllaran tots els detalls de la competició.

Com ja sol ser habitual en les darreres edicions, la Mitja Marató de Barcelona comptarà amb 11 punts d’animació distribuïts per tot el seu recorregut. D’aquesta manera es busca el suport popular, però també que els espectadors gaudeixin de la cita atlètica d’una manera esportiva i festiva. Cal destacar també que enguany la competició comptarà amb un total de 600 voluntaris que ajudaran en els diversos punts d’avituallament.

UN MES PER A LA MARATÓ

Un mes després, el diumenge 16 de març, tindrà lloc una altra cita important en el calendari atlètic de la ciutat de Barcelona, la Zurich Marató de Barcelona, una prova més baviat plana que afavoreix els bons registres i la participació ciutadana, i que també tindrà l’Eixample com a un dels escenaris principals.

Fins ara, prop de 15.000 corredors ja s’han inscrit a la prova, que enguany arriba a la seva 35a edició. La participació manté la xifra d’anys anterior, i des del 2008 ha vist duplicat el nombre de participants. I és que la Zurich Marató de Barcelona és la quarta competició d’aquesta modalitat més important del continent europeu.

Aquesta edició de la Zurich Marató de Barcelona es promocionarà sota l’eslògan Al ritme de Barcelona, que fa referència al batec dels corredors, però també al de la ciutadania i les entitats que participen en les activitats organitzades al llarg dels 42 quilòmetres del recorregut.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, convida els barcelonins a participar en aquesta “festa per a tots els ciutadans”, segons diu. La competició comptarà amb 48 punts d’animació amb música i ball a càrrec d’entitats culturals de la ciutat.