Al barri hi ha pocs espais còmodes per a la gent gran. Foto: Ajuntament

La Dreta de l’Eixample no està prou pensada perquè la gent gran hi visqui amb comoditat. No només perquè hi ha poques zones verdes on prendre l’aire, també perquè, segons denuncien des de fa temps des de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, falten equipaments públics. Tal com diu el president de l’entitat, Jaume Artigas, hi ha un mínim de 27 residències privades, mentre que no hi ha cap de pública. Malauradament, això no és tot.

“Tampoc hi ha cap habitatge assistit per a gent gran, on comptin amb serveis comunitaris adequats a les seves necessitats”, indica Artigas, qui també recorda que l’Associació de Veïns del barri té des de fa temps una reivindicació en aquest sentit. Convertir, segons apunta, l’edifici de la tresoreria de la Seguretat Social, situat al número 41 de la ronda Sant Pere, en un habitatge assistit. “La Seguretat Social el va treure a subhasta fa tres anys. Vam demanar a l’Ajuntament que no es privatitzés. De moment sabem que hi ha hagut negociacions, però res més”, afegeix Artigas.

L’únic casal, tancat

D’altra banda, el barri només té un casal d’avis: el Casal de Gent Gran Carlit, que en aquests moments està temporalment tancat i ha traslladat la seva activitat a l’Espai de Gent Gran Fort Pienc. Pel que fa a l’urbanisme, Artigues recorda que tampoc ajuda que hi hagi carrers amb una quantitat important de trànsit com el carrer Aragó o la Gran Via. “Travessar els passos de vianants pot ser un drama”, diu.