Estat en què va quedar la cripta després de l’incendi. Ajuntament

Quasi tres mesos després que un desconegut provoqués un incendi a la cripta de la Sagrada Família, les tasques de restauració han finalitzat i aquesta reobrirà les seves portes durant els propers dies, moment en què també es reprendran les misses en el seu interior.

FEINA DE RESTAURACIÓ

L’incendi ocorregut el passt 19 d’abril va malmetre força l’interior de la cripta, especialment la part de la sagristia, i durant aquest tres mesos s’han estat duent a terme les tasques de restauració. Aquestes s’han centrat especialment en netejar els capitells, els vitrall i els seus diferents ornaments daurats. Tot plegat es calcula que ha tingut un cost pròxim als 100.000 euros. Des que va tenir lloc el succés, el patronat de la Sagrada Família ha reforçat les mesures de seguretat per evitar que l’incident es pugui tornar a repetir en el futur. En aquest sentit, a partir d’ara hi haurà diferents vigilants repartits pels punts clau del temple de Gaudí, com l’entrada de la cripta. A dia d’avui, el causant de l’incendi, que va ser retingut per un grup de visitants, continua en presó preventiva i se l’imputa un delicte d’incendi.

L’AVE PASSARÀ PER SOTA

Per altra banda, una sentència de l’Audiència Nacional feta pública a finals de juny, avala el pas de l’AVE per sota del temple de Gaudí. D’aquesta manera, els tribunals desestimen el recurs que havia presentat la Junta Constructora del Temple contra el traçat de l’AVE dissenyat pel Ministeri de Foment. Segons la resolució judicial, no queda acreditat que Foment actués “amb arbitarietat o irracionalitat” alhora d’escollir el traçat i considera que les obres han comptat amb exhaustives mesures de seguretat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram