Una imatge de la protesta de la comunitat educativa del passat 26 de maig. Foto: Twitter (@AFI_Entenca)

El futur de l’Escola Entença, que ara està situada en barracons al carrer Viladomat, està envoltat de polèmica. El Consorci d’Educació de Barcelona va anunciar a finals de maig que la nova ubicació de l’escola serà al número 56-58 del carrer Londres. De fet, el Consorci ja ha posat en marxa els tràmits per adequar l’edifici d’habitatges annex a l’Escola Mallorca i l’Escola Bressol Municipal Londres per ubicar-hi l’Entença. Es tracta d’un edifici que fa 11 anys que està en desús.

Aquest anunci però va provocar que gairebé 200 persones, integrants de les comunitats educatives de les escoles Entença i Mallorca i de l’Escola Bressol Londres, que formen la comunitat educativa de l’Esquerra de l’Eixample i tenen el suport de la Xarxa d’AMPA’s de l’Eixample, es manifestessin a finals de maig per rebutjar una ubicació que consideren serà “una gàbia”. I és que des de la comunitat educativa de l’Esquerra de l’Eixample creuen que la proposta del Consorci és de “mínims” i no respon “al model d’Escola Pública de qualitat que el Consorci i el govern municipal diuen que volen impulsar”. Afegeixen, també, que aquesta aposta “agreujarà la deficient distribució urbanística” dels centres educatius del barri i parlen d’una “despesa econòmica desorbitada, de gairebé quatre milions d’euros, mentre que una escola de nova construcció, com l’escola Encants, ha costat 4,3 milions”.

SUPORT MUNICIPAL
De fet, el mateix Districte també ha donat suport a les reivindicacions de la comunitat educativa. La regidora Montserrat Ballarín va afirmar en l’última audiència pública que tampoc no comparteix la proposta del Consorci i es va comprometre a buscar una nova ubicació per a l’escola. Aquesta opció però sembla ara mateix complicada, ja que el Consorci estaria disposat a cedir en el fet que la ubicació del 56-58 de Londres no sigui la definitiva -seria una nova ubicació provisional-però no a retirar la proposta.

De moment la realitat de l’escola és que continuarà un curs o dos més als barracons del recinte de l’Escola Industrial i, si les coses no canvien, llavors es traslladaria a la nova ubicació. Des de la comunitat educativa insisteixen que aquest pas no té sentit, especialment si la nova ubicació ha de tornar a ser provisional, i deixen clar que lluitaran perquè l’escola es traslladi a un espai definitiu. Aquest, expliquen, podria ser en el solar que deixarà la Model un cop sigui enderrocada.

INSTITUT ANGELETA FERRER
D’altra banda, recentment s’ha confirmat que la Generalitat invertirà 6,6 milions d’euros per construir el reivindicat Institut Angeleta Ferrer, al Fort Pienc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram