El cap de setmana del 27 i 28 d’octubre vint-i-tres edificis del districte de l’Eixample estaran oberts a la visita dels ciutadans.

Es tracta de la celebració de l’Open House a Barcelona, un gran esdeveniment cívic i cultural que preveu obrir, durant un cap de setmana, prop de de 150 edificis de tot tipus, forma i mida imaginables, a la ciutat.

Sens dubte, una de les visites estrella serà la de la Bilbioteca pública Arús. Els veïns podran veure el fanal modernista de vidre glaçat que penja de la façana o l’escala de marbre que dóna accés a l’espai des del carrer.

La Casa Golferich, El Xalet com era anomenat fins no fa gaire, també serà un dels espais de visita ineludible. L’interessant joc de volums, la combinació de materials i l’ús d’elements neomedievals han fet que la casa formi part d’aquest conjunt d’edificis que s’han de visitar.

Els ciutadans podran fer una ullada a la façana de la Casa Macaya realitzada amb pedra blanca o les torres cilíndriques amb cobertes punxegudes del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

També els espais més moderns formaran part d’aquest selecte llistat. El Centre d’Investigació Biomèdica Esther Koplowitz o el Coworking. AAA Barcelona, també es podran visitar, sobretot aquest últim que ha passat de ser un antic local comercial a principis de segle a un centre de referència.

Els pisos típics de l’Eixample també són una de les categories d’aquesta iniciativa. Amb la visita a la instal·lació de treball compartit Coworking. BCN 575 els barcelonins podran trepitjar un autèntic pis de l’Eixample, això sí, amb instal·lacions reformades i amb l’última tecnologia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram