Botiga de souvenirs de la Sagrada Família

Quatre han estat els comerços propers a la basílica de la Sagrada Família on la Guàrdia Urbana ha detectat la mateixa estafa.

El dia 13 de gener es va iniciar un dispositiu per tal de corroborar que hi havia comerços que aprofitant les aglomeracions de turistes que hi ha a la zona, venien suposades samarretes autèntiques del Barça a un preu sospitosament rebaixat.

Partint d’aquesta base, agents vestits de paisà del districte de l’Eixample van iniciar visites discretes a aquestes botigues per poder reafirmar que aquestes ventes es realitzaven. Van inspeccionar un total de quatre locals i la manera d’actuar era la mateixa: exposar les samarretes bones i a l’hora de la compra fer el canvi per la falça.

Els propietaris dels locals inspeccionats eren dos ciutadans iranians i un indi. Tots ells estan acusats d’estafa i també de falta contra la propietat industrial. Durant l’operació policial a aquestes botigues, els agents van intervenir 196 samarretes, 27 pantalons, 28 bufandes, 17 encenedors entre altres articles. En total, el material decomissat hauria causat un perjudici d’uns 16.640 euros.