Imatge del nou edifici un cop estigui acabat. Foto: Escola Encants

L’inici del curs 2015-2016 suposarà una gran novetat per a l’escola dels Encants, ja que després de sis anys el centre podrà deixar enrere els mòduls que ha ocupat des que es va crear i traslladar-se dues travessies més amunt, a Cartagena amb Consell de Cent, d’on és ara.

L’edifici nou que s’estrenarà el pròxim mes de setembre té cinc plantes, fa més de 4.000 metres quadrats i tindrà un cost de sis milions d’euros. El centre és una escola d’educació infantil i primària i el nou edifici, recollit al Compromís per les Glòries signat el 2007, és un dels equipaments més reivindicats pels veïns de la zona.

El model educatiu que impulsa l’escola s’aparta de la convencionalitat d’altres centres, ja que en lloc de dividir-se per aules ho fa per ambients i s’estructura en tres comunitats d’alumnes per grups d’edat. Els estudiants són els encarregats d’autogestionar-se el seu temps i tenen la possibilitat de prendre decisions a través d’assemblees i votacions. També poden circular lliurement per l’escola.