El Palau Robert recull els treballs de la il·lustradora de Vic

Divertits, frescos, feliços… Així és com la il·lustradora Pilarín Bayés dibuixava i encara dibui- xa els seus personatges.

Arribada certa edat molts re- lacionen els personatges de la il·lustradora de Vic a la seva in- fància. I és que generació rere generació han après i s’han di- vertit amb el seu traç. Volums com

El meu pardal, El Zoo d’en Pitus o en Patufet van acompan- yats d’aquests ja clàssics perso- natges. Per la seva trajectòria i perquè encara li queda molt per dibuixar, el Palau Robert homenatja els cinquanta anys de carrera que Pilarín Bayés ha dedicat als infants. Ara la il·lustradora ja en té 70, però el seu caràcter ple d’il·lusió fa que encara dibuixi, amb la mateixa passió, nous personatges, com la Dana.

L’EXPOSICIÓ

Pilarín, 50 anys dibuixant per a tots, aplega dibuixos i objectes personals significatius de la seva trajectòria. Una carrera que ha permès a l’autora tenir la possi- bilitat d’il·lustrar gairebé set- cents llibres. “Cinquanta anys de feina és una feinada! Però jo no sé fer gaire res més i la feina per a mi és una diversió. De moment, no he plegat i vull aprofitar el poc que quedi per assaborir-ho molt”, explica la il·lustradora, i afegeix que “treballar per als nens és un privilegi perquè és un públic formidable”.