La campanya Exigim Espais va néixer fa més d’un any. Foto: Arran Fort Pienc

La campanya Exigim Espais, impulsada per sis col·lectius del Fort Pienc fa més d’un any per, tal com ells mateixos expliquen, “reclamar espais i equipaments per al jovent i el veïnat del barri i un ús de l’espai públic ni restringit ni criminalitzat”, presentarà aquest dijous els seus principals arguments a partir de les vuit del vespre a l’Ateneu Popular El Rec.

Exigim Espais, formada per l’Ampli-Coordinadora Jove de Música del Fort Pienc, Arran Fort Pienc, la Bastonera de l’Eixample, la Bolxepienca, el Casal de Joves Xiroc i l’Esplai Xiroc, denuncia “la manca d’espais i equipaments i de restricció de l’ús de l’espai públic que pateixen les entitats del barri”. És per aquest motiu que volen posar en marxa una campanya per “difondre la situació d’aquests col·lectius i sensibilitzar els veïns i veïnes sobre la necessitat que les entitats disposin d’espais i puguin fer ús de l’espai públic”.

Una de les principals peticions de la campanya té a veure amb l’equipament Transformadors, situat al carrer Ausiàs March, buit des de l’any 2008. Es tracta de l’antiga seu del Consell de la Joventut de Barcelona, un edifici que des d’Exigim Espais demanen que sigui gestionat “pel teixit juvenil i veïnal”.

Una altra de les reivindicacions de la campanya està relacionada amb la Casa Groga, inclosos els seus bucs d’assaig. Les entitats consideren que s’hauria “d’aixecar les restriccions que prohibeixen l’activitat musical i tota aquella que vagi més enllà de les deu de la nit” i demanen una gestió “col·lectiva” dels bucs d’assaig.

REFERENTS
Els promotors d’Exigim Espais s’emmirallen en experiències d’altres barris de la ciutat on l’autogestió ha funcionat satisfactòriament, com ara Can Batlló, al barri de la Bordeta, o la Flor de Maig, al Poblenou. Consideren que “el suport mutu, la cooperació i la pressió popular” van servir per aconseguir “la cessió, per part de l’administració, d’espais per a l’autogestió veïnal”. Ara, volen imitar-los.