Casa Batlló llums

Un moment de l’espectacle en directe. Foto: Casa Batlló/ACN

Qui va ser dissabte passat al passeig de Gràcia sap de sobres que no va ser un vespre de cap de setmana qualsevol. La Casa Batlló va deixar de ser la Casa Batlló de sempre quan unes llums de colors van passar a ser part d’ella. Això va passar gràcies a l’espectacle multimèdia ‘Casa Batlló: Living arquitectura’, que l’artista digital turc-americà Refik Anadol va oferir a la façana d’un dels edificis més especials de Gaudí.

Aquest, a més, va deixar clar que és molt més que un mapping corrent, si no que és un NFT –una obra digital única i original– que va anar mostrant diferents imatges a la façana en funció de les dades ambientals que hi havia en aquell moment al passeig de Gràcia.

El primer edifici

Aquestes tècniques van convertir la Casa Batlló en el primer edifici Patrimoni Mundial de la Unesco en el qual s’ha fet una obra NFT. També van permetre veure diferents versions d’aquesta casa mai vistes: il·luminada per una espècie d’aurores boreals, aguantant grans quantitats d’aigua dins seu i deixant que tots els seus colors s’evaporessin per quedar-se una estona sense vida, entre altres.

És més que normal que davant d’aquest espectacle visual, entre les 47.000 persones que hi van assistir es veiessin cares d’emoció i sorpresa. Probablement, la majoria no havia vist mai aquesta mena de bellesa tan insòlita. I el millor de tot és que elles no van ser les úniques que van poder gaudir-la al moment, ja que l’espectacle es va retransmetre telemàticament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram