junta sagrada família

El passat 20 de març la Junta de la Sagrada Família presentava noves dates per a les obres del temple. Foto: ACN

La Junta Constructora de la Sagrada Família va anunciar el 20 de març “el desig” d’acabar la construcció vertical del temple en 10 anys, segons va explicar el seu president delegat, Esteve Camps.

Això inclou la Façana de la Glòria, amb quatre torres, i l’escalinata de la façana, l’obra que genera més polèmica per l’expropiació d’un edifici del carrer Mallorca que s’ha de fer per acabar el projecte de Gaudí. De fet, Camps reiterava el 20 de març que no renuncien a la idea de l’arquitecte que preveu aquesta escala. També exposava que a la Junta no li pertoca negociar les expropiacions de finques per poder fer aquesta part del projecte fins que no tingui els permisos de construcció aprovats. “Hem de treballar sobre segur”, remarcava.

Tot plegat ha fet que el conflicte entre veïns, Junta i Ajuntament hagi tornat a treure el cap després d’aquestes paraules.

“Al registre de la propietat no hi ha res escrit”

Un dels arguments contraris a la posició dels veïns afectats és que tothom qui va anar a viure a la zona als anys 70 ja sabia que en algun moment els expropiarien l’edifici. Davant d’això, el portaveu de l’Associació d’Afectats Sagrada Família i advocat de professió, Salvador Barroso, afirma que l’argument “és mentida”. “Al registre de la propietat no hi ha res escrit d’expropiació ni d’afectacions, i si no està escrit en aquest registre, vol dir que no existeix”, afirma Barroso. En aquest sentit, el portaveu veïnal afegeix que “la Sagrada Família és una entitat privada i pot dir el que vulgui, que només té poder diví, no terrenal”. Les expropiacions, afegeix aquest veí, “són matèria de l’administració, i encara no ha dit res”.

Un altre punt que comenta el portaveu de la plataforma és el període d’anys que estimen des de la Sagrada Família per acabar aquesta part del temple, i que considera poc precís. “Ara han dit deu anys, però quants anys fa que en diuen 3, 4, 5, 15 o 20? És igual”, diu Barroso, que afegeix que estan oberts a reunir-se amb les dues parts, però que la Junta del temple “no s’ha volgut reunir mai amb els veïns”.

“No hi ha cap proposta tancada”

Per la seva banda, l’Ajuntament explica que des de l’inici d’aquest mandat s’ha reunit dues vegades amb la Junta Constructora de la Sagrada Família per “fer seguiment dels compromisos i les contribucions del Patronat per millorar la mobilitat de l’entorn del temple i abordar la fase final de les obres”. En aquest sentit, el consistori afegeix que “no hi ha cap proposta tancada ni acordada pel que fa a la solució urbanística concreta per a la Façana de la Glòria”.

Amb tot, l’Ajuntament acaba dient que es vol reunir amb la Junta i els veïns per continuar tractant la situació. “L’objectiu és definir el final de les obres del temple, posar fi a la situació de temporalitat i garantir el dret a l’habitatge”, conclouen les mateixes fonts municipals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram