proposta seguretat vies

ERC vol establir un codi únic de colors per senyalitzar els carrils bici. Foto: ERC

ERC presentarà al plenari del divendres vinent una iniciativa per incrementar la seguretat de vianants, bicicletes i patinets amb la finalitat de posar ordre a les voreres i els carrils bici de la ciutat.

Els republicans asseguren que “a la vista de la disparitat de criteris de disseny, l’elevat nombre de punts negres i els diversos incompliments de les ordenances de circulació”, cal prendre diferents mesures. La solució, consideren des d’ERC, passar per definir i implementar un codi únic de senyalització, prendre les mesures necessàries perquè les motos baixin de la vorera a la calçada i garantint alternatives d’aparcament, resoldre definitivament els punts negres dels carrils bici i garantir el bon funcionament del fre i la transmissió de les bicicletes Bicing.

A més, la formació que lidera Ernest Maragall també reclamarà una actualització dels camins escolars en consens amb la comunitat educativa i demanarà que es contempli l’opció que els infractors de l’ordenança de vianants i vehicles puguin compensar l’import de les multes fent serveis comunitaris, per exemple en bicibusos o entorns pacificats.