Dimarts passat van començar les obres de reurbanització del Passeig de Gràcia, un dels grans projectes urbanístics del districte per a aquest 2014. La reforma eixamplarà les voreres i reduirà el trànsit dels laterals.

Les obres han començat al tram central comprès entre la Diagonal i el carrer Mallorca, un cop acabat el pròleg de la remodelació feta a Jardinets.

Durant l’actuació s’ampliaran les voreres eliminant els carrils laterals. De fet, es convertiran en vials de plataforma única, amb una via de serveis que també podran utilitzar les bicicletes. També es millorarà la il·luminació i algunes parades d’autobús quedaran afectades, de manera que s’aniran traslladant a mesura que avancin les obres.

El regidor del Districte, Gerard Ardanuy, va comentar que “el passeig de Gràcia, que per a nosaltres és una via emblemàtica, ens servirà per provar sistemes de gestió intel·ligent de ciutat”, en relació al nou sistema d’il·luminació intel·ligent que s’hi instal·larà.

Quan s’acabin les obres d’aquest tram, a l’abril, començarà la remodelació del passeig fins a Plaça Catalunya. L’actuació estarà enllestida el novembre i tindrà un cost total de 7,4 milions d’euros.