Una imatge de la celebració del cap de setmana. Foto: Facebook

La plataforma Recreant Cruïlles va convocar aquest passat cap de setmana dos dies de celebracions per commemorar el primer aniversari del solar de les Germanetes del carrer Viladomat com a espai autogestionat.

La celebració, aprofitant el Carnestoltes, va tenir un contingut molt festiu. Va arrencar dissabte amb un mercat de pagès que va començar a les deu del matí i va acabar a les tres de la tarda. A les 12, just abans de la xatonada i la paella, va ser el torn de l’arribada del Rei Carnestoltes i, un cop acabat l’àpat, el Carnestoltes va tornar a endur-se el protagonisme amb la rua, el ball i una xocolatada. A les set van començar els concerts del Pony Pisador, Planeta Lem i Wild Hearts Band.

La jornada dominical va començar a les nou del matí amb l’acte ‘Hortes Obertes’, on els veïns podien portar una planta per plantar a l’hort que hi ha al solar. Una hora més tard van començar tres activitats més: la ludoteca, el torneig de futbol i la caravana artística. A dos quarts de dotze va tenir lloc la taula rodona d’experiències d’autogestió veïnal i a la una del migdia es va celebrar l’assemblea ‘Què volem per l’espai?”. El cap de setmana festiu, i al mateix temps reivindicatiu, va acabar amb un dinar popular on, igual que durant tot el cap de setmana, va quedar clara una cosa: aquest grup de veïns no volen que l’Ajuntament construeixi el nou parc en aquest solar de 5.000 metres quadrats que fins a l’any 2001 va acollir el convent de les Germanetes dels Pobres, sinó que ho volen fer ells.

“UN ALTRE PARC ÉS POSSIBLE”
El col·lectiu Recreant Cruïlles, que gestiona aquest espai després de guanyar el concurs del pla Buits de l’Ajuntament, considera que durant aquest any s’ha demostrat “que els veïns i veïnes podem fer ciutat” i reclamen que “un altre parc és possible”. Finalment, lamenten que “el parc ‘provisional’ que farà l’Ajuntament ens costarà mig milió d’euros i no s’ha tingut en compte els veïns”.