Imatge de la protesta dels veïns d’Entença, 151. Foto: Twitter (@jsucbarcelona)

Una de les problemàtiques relativament noves i més habituals a la qual s’enfronten alguns llogaters de l’Eixample és la de l’amenaça d’haver de marxar del seu pis després un fons d’inversió o una promotora compri tota la finca on viuen. El mapa d’aquests conflictes immobiliaris, que normalment acaben amb els llogaters havent de marxar de casa seva, té actualment al districte diferents punts calents.

Entença, 151 (Esquerra de l’Eixample); Comte d’Urgell, 9 (Sant Antoni); Parlament, 1 i 3 (Sant Antoni); Aragó, 477 (Sagrada Família) o Roger de Flor, 209 (Dreta de l’Eixample). Aquests són alguns dels blocs de diferents barris del districte on actualment es viu un conflicte que té a veure amb el lloguer. Un conflicte que, segons qui el descriu, té a veure amb el procés d’expulsió dels veïns dels barris o, per altra banda, es tracta simplement d’operacions relacionades amb el mercat immobiliari de la ciutat.

ENTENÇA, 151
Ara mateix, un dels punts més calents d’aquest conflicte immobiliari és al carrer Entença 151, a tocar de la Model. Una trentena de veïns van protagonitzar el passat 18 de gener una acció de protesta contra el grup immobiliari L’Abeille, propietària actual del bloc situat al número 151 i que té la seva seu al carrer València. I és que des de fa mesos la dotzena de famílies que hi viuen denuncien que fa més d’un any que són víctimes d’assetjament per tal que marxin del seu pis.

Un dels veïns que formava part de la protesta va denunciar, megàfon en mà, que els nous propietaris els fan “la vida impossible”. Al mateix temps, el portaveu dels manifestants va afirmar durant la protesta que recentment han exigit a la propietat que “deixin d’utilitzar un pinxo per atemorir els llogaters i enfrontar-se als veïns insultant-los i, fins i tot, empenyent-los”.

COMTE D’URGELL, 9
Qui viu una situació semblant, segons la versió veïnal, són els llogaters del bloc situat al número 9 del carrer Comte d’Urgell, al barri de Sant Antoni. Fa poc van rebre la notificació que no se’ls renovaria el contracte de lloguer i que haurien de marxar dels seus pisos.

En declaracions a Betevé, la portaveu dels veïns d’aquest bloc va denunciar fa uns dies que la propietat els ha donat fins al març per buscar un altre pis, tot i que va lamentar que ja han rebut trucades pressionant-los perquè marxin.

PISOS BUITS
Aquesta realitat contrasta amb un altre fenomen existent en el mercat immobiliari de la ciutat, el dels pisos buits. Per conèixer al detall aquesta situació l’Ajuntament ha fet un cens d’habitatges buits i de moment ja es coneix la situació de la Dreta de l’Eixample. En el darrer Consell de Barri, celebrat el passat 22 de gener, el Districte va informar que 379 pisos d’aquest barri, d’un total de 27.085, estan desocupats.

L’informe, fet entre l’11 i el 31 de juliol de l’any passat, mostra com del total de pisos desocupats gairebé la meitat no estan ni en lloguer ni en venda, mentre que una quarta part estan en lloguer, una mica més del 4% en venda i un 3,4% en lloguer i venda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram