Una foto de la inauguració del renovat Mercat de Sant Antoni. Foto: Ajuntament de Barcelona

Segons ha informat betevé, Jordi Asín Bayén, el nebot del malaurat Joan Bayén, propietari del Bar Pinotxo de la Boqueria, reobrirà el restaurant familiar al setembre, però no al seu emplaçament històric sinó al Mercat de Sant Antoni, a la cantonada dels carrers de Tamarit amb Comte d’Urgell.

Poc abans de morir, el passat 11 d’abril, el mític Joan Bayén va decidir trencar la relació amb el seu nebot, qui gestionava el bar, i traspassar-lo a un altre paradista de la Boqueria. Posteriorment, el nebot va denunciar que ell estava en poder de la marca Pinotxo i el Jutjat Mercantil 9 de Barcelona li va donar la raó cautelarment i va obligar el nou propietari a treure el nom de la parada. Mentre es resol el litigi, Asín ha decidit obrir un espai “fidel a la filosofia” i amb la mateixa carta que tenia el Juanito, segons ha declarat a betevé. Serà un tornar als orígens”, ha dit, en un local allunyat del centre i dels turistes.

El Bar Pinotxo era un negoci familiar que es va mantenir durant vuitanta anys i va esdevenir un emblema del Mercat de la Boqueria. Durant els últims anys Bayén havia cedit la gestió al seu nebot, però un cop mort el seu advocat va revelar l’enfrontament que havia tingut amb el nebot, a qui el Juanito acusava en una carta pòstuma de maltractar-lo. Aquesta és la raó per la qual va decidir traspassar el local i deixar el nebot fora del negoci.