Els murs dels Jardins de les Tres Ximeneies és un dels punts de la ciutat que l’Ajuntament ha adaptat per tal de fomentar el grafitti en el marc del projecte Murs Lliures. I és que, històricament, ha estat un art al que, des de les administracions, s’ha donat l’esquena, considerant-lo incívic.

Ara és el consistori qui creu oportú “alliberar” alguns murs de la ciutat amb l’objectiu “d’educar en l’art del graffitti, fomentant la seva expressió en espais legals i autoritzats, denunciant, per tant, aquell graffitti que s’expressa de manera incívica, no artística i que embruta espais públics”.

Així doncs es tracta d’una iniciativa pedagògica i d’orientació artística i cívica de joves talents que neix en l’associació Rebobinart.

Els espais, cedits per cada un dels districtes, són gestionats per una plataforma virtual des d’on es vetllarà perquè hi hagi una gran participació. En aquest sentit els artistes demanaran online fer ús d’un espai en concret, pel qual rebran un permís oficial per a pintar. La il·lustració, mural o escrit tindrà una durada limitada. Aquesta serà d’unmínim d’una setmana, i s’allargarà depenent del nombre de peticions que aquell espai rebi. La idea principal, d’encabir el major nombre d’artistes urbans en el projecte es basa en aquest dinamisme que hauran d’assolir els espais de cada districte.

Aquest component efímer de les obres, d’altra banda, ja és present en l’essència de l’art urbà, que no té pretensions de perdurabilitat en el temps, sinó de causar un impacte espontani sobre els observadors casuals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram