Aspecte exterior del Conservatori Municipal de Música. Ajuntament

El 2 de març de 1886, ara fa 125 anys, obria les portes una nova escola de música. Aquest centre va anar creixent fins convertir-se en el Conservatori Municipal de Música, pel qual han passat il·lustres alumnes, com Josep Ramoneda, autor del Virolai, o Pau Casals. Els anys, però, no passen endebades, i la seva emblemàtica seu, a la cruïlla entre Bruc i València, s’ha anat quedant enre­re, quant a insonorització i accessibilitat. Cal comptar que l’edifici és obra d’Antoni de Falguera i va ser inau­gurat el 1928. Amb 125 anys a les seves espatlles, el Conservatori afronta una rehabilitació íntegra del seu centre.

2,4 MILIONS D’EUROS

La reforma del Conservatori servirà per millorar-ne, sobretot, l’accés i la insonorització. Així doncs, s’hi instal·larà un segon ascensor, adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda. A més, es substituiran les antigues finestres de fusta per unes més modernes, el que permetrà insonoritzar perfectament les diverses sales. Aquestes millores, que tindran un cost aproximat per a l’Ajuntament de 2,4 milions d’euros, formen part de la primera fase de rehabilitació de l’edifici. Aquest pressupost servirà també per restaurar els vitralls de l’anomenada Sala Vermella.

CONCERTS GRATUÏTS

Amb motiu del 125è aniversari de la institució s’han programat una sèrie de concerts d’entrada lliure entre del 17 de març al 22 de novembre. S’iniciaran el mateix 17 de març, a les 20 h, amb un concert especial a càrrec de la Banda Municipal de Música de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram