Rull (esquerra) amb un company de projecte. Foto cedida

Clara Rull és veïna del barri, estudiant de la UPC i acaba de ser premiada a la HackCambridge, la competició de programació de la prestigiosa Universitat de Cambridge (Regne Unit) amb el reconeixement al millor ús de la base de dades Cassandra.

Rull, de 21 anys, estudia Enginyeria química i forma part de l’associació UPCoders, que treballa en projectes de codificació, incloent-hi la intel·ligència artificial, el desenvolupament d’aplicacions i la programació paral·lela.

“Una bona manera d’aprendre i conèixer altres eines i maneres de treballar a l’estranger és participant en aquestes competicions”, explica Rull. En la HackCambridge, formava part del projecte Hacktheurban.space, que ha estat seleccionat com un dels 15 millors de hackató per l’empresa Wolfram Research. El seu equip va desenvolupar un projecte que lluita contra l’arquitectura hostil, és a dir, aquells elements arquitectònics que eviten alguns usos de l’espai públic, sovint amb l’objectiu d’invisibilitzar el sensellarisme als centres turístics i urbans.

DOBLE PREMI
En els darrers dos anys, Rull ha participat en altres competicions internacionals amb molt èxit. Va ser premiada a Carolina del Nord i a Texas i també dues vegades al Hackup, la hackató universitària més important de l’Estat.

Amb la pandèmia, i davant la impossibilitat de viatjar, Rull ho fa des de casa. “És més difícil i emocionalment costa una mica més. La competició guanya quan es fa presencial, perquè convius amb l’equip”, reconeix. En un sector competitiu com és l’enginyeria, Rull s’està forjant per agafar embranzida i estar preparada per fer el salt al món laboral.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram