El tall del carrer Aragó d’aquest dilluns a la tarda. Foto: Twitter (@eixrespira)

Eixample Respira ha tallat aquest dilluns a la tarda el carrer Aragó per exigir que es reformi i deixi de ser una “autopista urbana”. L’entitat ha volgut denunciar “la situació crítica” del carrer amb la lectura del manifest Aragó Respira: d’autopista a espai de vida.

“És l’hora que els veïns i veïnes recuperin el carrer on viuen i que el cotxe, principal protagonista dels últims seixanta anys del carrer Aragó, sigui un actor secundari”, han reivindicat els activistes. També han insistit que el trànsit d’aquesta via té un “impacte significatiu directe” en la salut de la gent que hi resideix o que hi fa vida.

En aquest sentit, han recordat que hi viuen uns 13.000 veïns, però que tot plegat també afecta els usuaris dels serveis de la zona, entre els quals hi ha cinc escoles amb 3.000 infants i joves.

Campanya ‘Aragó, Respira!’

Amb l’acció d’avui, Eixample Respira ha posat en marxa una campanya per demanar al pròxim govern municipal que “entomi amb ambició la reofrma d’aquesta autopista que fractura diversos barris de la ciutat”. Sota el nom Aragó, Respira!, la campanya servirà per sensibilitzar sobre l’impacte per a la salut de tenir un carrer “amb 60.000 vehicles cada dia”.

La campanya pretén que la reforma d’Aragó faci de model per a futures reformes d’altres “autopistes urbanes” de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram