passeig gracia

Molts vianants aprofiten el semàfor en verd per fer-se una foto amb les llums de passeig de Gràcia. Foto: Twitter (@XavierArtigas69)

Coincidint amb l’arribada de l’època nadalenca, Eixample Respira ha demanat a l’Ajuntament que creï grans zones de vianants als punts amb més afluència de visitants. L’objectiu és tenir “unes festes sense fum” i donar resposta a l’increment de trànsit que té lloc durant aquest període de l’any.

Alhora, vol atendre la demanda ciutadana d’utilitzar l’espai públic i que, segons el col·lectiu, s’evidencia amb “el que passa cada dia a passeig de Gràcia”. Precisament, aquest és un dels principals punts en què es planteja intervenir, juntament amb la Rambla Catalunya, el carrer Pelai, les places Universitat, Catalunya i Urquinaona, i els laterals de la Gran Via en els trams en què es fa la Fira de Reis.

Seguir el model ‘Obrim Carrers’

El col·lectiu ha explicat que els espais de vianants haurien de funcionar durant els moments en què s’acumulen més persones a l’espai públic i que, principalment, són els vespres, els caps de setmana i els festius. En aquest sentit, ha apuntat que la mesura seria similar als ‘Obrim Carrers’ dels eixos comercials de Sants-Creu Coberta i a Gran de Gràcia.

“D’aquesta manera, veïnat i visitants podran gaudir de l’enllumenat dels carrers, passejar per la ciutat, visitar les fires i fer les compres d’aquesta època amb una millor qualitat de l’aire, sense soroll ni embussos i amb molt més espai disponible”, asseguren.

Així mateix, l’entitat ha considerat que la proposta podria atreure encara més visitants al centre de Barcelona, per la qual cosa aposta per implementar aquest plantejament també a les zones més comercials de cada barri, i entorn de les atraccions i activitats nadalenques que es desenvolupen arreu de la capital catalana. Tot plegat, diu Eixample Respira, s’hauria de fer “garantint recorreguts segurs i controlats per accedir als aparcaments públics i privats”.

Els vehicles no podran accedir al centre de Barcelona per festes si hi ha col·lapse