Sant Jordi

El passeig de Gràcia, ple de gent. Foto: Línia Eixample

La superilla literària de la Dreta de l’Eixample està vivint un Sant Jordi intens i d’èxit. Des de primera hora del matí, desenes de milers de persones han recorregut les paradetes i omplen de vida el cor de la ciutat, entre l’avinguda Diagonal i la Gran Via, i entre els carrers de Balmes i de Pau Claris. Dracs, roses i llibres s’han escampat per tot el barri des de ben d’hora, amb un ambient festiu que ha anat en augment a mesura que el dia ha anat avançant.

De fet, la jornada està sent millor del que s’augurava. L’amenaça de les pluges fortes es va avançar a ahir, i el temps més estable ha animat la gent a sortir als carrers. Tot i això, el Sant Jordi d’enguany està sent un dels més freds dels últims anys, amb unes temperatures que no han superat els 15 graus.

Sant Jordi

Una noia, amb un ram de roses en una parada de llibres. Foto: Línia Eixample

Milers de persones han fet llargues cues per a aconseguir la firma dels seus autors preferits. Entre els escriptors que han firmat a la superilla destaquen noms com el del guanyador d’un Pulitzer Hernán Díaz, el premi Cervantes Eduardo Mendoza, Carme Riera o Albert Espinosa. També hi ha hagut espai per a escriptors més desconeguts, com la Maria Ripoll, autora d’El que no veus. “Firmar llibres i conèixer els lectors és una experiència màgica. És una oportunitat única per compartir interessos i promoure el gust per la lectura”, explica Ripoll a Línia Eixample. Tot plegat, en un Sant Jordi que aquest any venia acompanyat de polèmica.

Tot i ser la quarta edició amb una zona delimitada per a llibreters al passeig de Gràcia, per primera vegada s’ha optat per cobrar als paradistes. El Gremi de Llibreters ha impulsat un sistema de copagament d’entre 100 i 480 euros per parada a canvi de proporcionar alguns serveis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram