Oferir activitats lúdiques i estimuladores a les persones dependents i, a la vegada, temps personal als seus cuidadors familiars. Aquest és l’objectiu de Temps de barri, temps per tu, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que ara s’amplia al barri del Fort Pienc.

La iniciativa ofereix un espai de trobada per a les persones amb dependència, on poden participar i compartir diferents activitats lúdiques i estimuladores adaptades a les seves necessitats, mentre que els seus cuidadors poden disposar de temps lliure per a ells.

Al Fort Pienc, les activitats s’ofereixen des de finals del mes d’abril al Centre de Dia Fort Pienc tots els dissabtes fins al 19 de juliol. L’horari és de 9:30h a 13:30h o de 9:30h a 16:30h si s’inclou l’àpat per a les persones amb dependència.

Per gaudir d’aquest servei cal abonar el preu públic establert, d’uns 4 euros per sessió, i 4 euros més si s’inclou l’àpat, tot i que hi haurà reduccions o exempcions segons la situació econòmica de cada família. Per tal de poder participar en aquesta iniciativa les famílies que ho desitgin han d’inscriure’s-hi a la recepció del Centre de Dia Fort Pienc.

El programa Temps de barri temps per tu, del Programa de temps i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona, va iniciar-se l’any passat a diferents districtes i té tres línies d’actuació. Una d’elles, l’adreçada a famílies amb infants amb discapacitat, fomenta que les seves famílies –pares, mares o cuidadors– puguin disposar del seu propi temps. Aquesta línia d’actuació ja està en funcionament als 10 districtes de la ciutat.

L’altra línia d’actuació és la que està dirigida a joves i adults amb discapacitat, que en aquests moments està present als districtes de Gràcia, Les Corts, Sants-Montjuïc i Sant Martí.

La tercera modalitat del programa, la que s’inicia ara al Centre de Dia de Fort Pienc, està dirigida a famílies cuidadores de persones amb dependència i ja s’està duent a terme als districtes de Sant Andreu i Sant Martí amb resultats satisfactoris.

Tot plegat, un conjunt de mesures que han de facilitar la vida tant a les persones dependents com als seus cuidadors.

Temps i qualitat de vida

El temps és un element essencial quan parlem de cohesió social, qualitat de vida i sostenibilitat. Des del 2004,

l’Ajuntament de Barcelona desenvolupa projectes relacionats amb l’ús del temps que volen incidir en la vida diària de les persones, condicionada de manera molt important pel temps dedicat al treball.

L’ objectiu és impulsar polítiques que facin compatibles els diferents temps de la vida quotidiana. El temps familiar, el temps de cura, el temps de formació, el temps laboral i el temps d’oci es troben en evolució, en una realitat marcada per les tecnologies de la comunicació i la relació entre el local i el global. Per això cal emprendre iniciatives que ho millorin.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram