Render dels pisos de la futura Illa Glòries. Foto: Ajuntament

Les obres de l’anomenada Illa Glòries, que tindrà 238 pisos públics repartits en quatre blocs, han començat aquest dijous. Es tracta de la promoció municipal d’habitatge més gran no només de Barcelona, sinó de tot l’Estat. L’Ajuntament invertirà un total de 44 milions d’euros en aquesta construcció, que es preveu que duri dos anys i mig.

L’Illa Glòries estarà situada al costat del Mercat dels Encants, a l’espai delimitat per la Gran Via, la plaça de les Glòries i el carrer dels Encants Vells. Comptarà amb 125 habitatges de lloguer social, mentre que els 113 restants s’adjudicaran en règim de dret de superfície, i tindrà més de 800 veïns.

Els quatre blocs previstos estaran disposats de forma que crearan “dos cossos diferenciats, de diferents alçades”, detalla el consistori. Així, dos dels edificis (els que miraran a l’Eixample) tindran sis i set plantes, i els altres dos (que miraran a les Glòries) en tindran nou i onze. Aquests dos “cossos” estaran units per les tres primeres plantes, deixant lliure la planta baixa i creant així un recorregut a peu des de la Diagonal fins als Encants.