“A mi Barcelona m’agrada tota, em fascina, m’apassiona”

“M’agrada Barcelona i em sento orgullós de ser barceloní”. Així de clar es va mostrar l’actual alcalde i candidat a les eleccions pel Partit Socialista, Jordi Hereu, en la presentació del seu lema de campanya: “M’agrada Barcelona”.

Jordi Hereu

PSC. Jordi Hereu s’enorgulleix de ser nascut a Sant Gervasi, però recorda que coneix tots i cadascun dels 73 barris de la ciutat. Nascut l’any 1965, Hereu és alcalde de la ciutat des del 2006. Militant del Partit dels Socialistes de Catalunya des del 1987, l’actual alcalde i candidat va ocupar diferents càrrecs dins del consistori abans de ser nomenat edil. Entre d’altres càrrecs, va ser el regidor dels districtes de les Corts, Sant Andreu i Gràcia.

Jordi Hereu va ser el recanvi al capdavant del consistori quan l’anterior alcalde, Joan Clos, va ser nomenat ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, pel Govern central de Rodríguez Zapatero.

LA REGIDORA JAURRIETA

Nascuda l’any 1975, Sara Jaurrieta ha estat la mà dreta de l’alcalde Jordi Hereu durant aquest mandat al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Llicenciada en economia i membre de les Joventuts Socialistes des del 1992, ha ocupat diferents càrrecs tant al consistori com a la Generalitat.

El candidat del canvi en positiu vol ser l’alcalde de les persones

Xavier Trias

CiU. “Fugirem de la picabaralla, farem plantejaments en positiu sense crispar”. D’aquesta manera preveu la campanya el candidat a l’alcaldia per Convergència i Unió, Xavier Trias. L’alcaldable de CiU ha centrat el seu discurs en la necessitat d’un canvi de rumb en un consistori dominat des de l’arribada de la democràcia pels socialistes. Trias vol personificar el canvi positiu que, segons el seu parer, cal a la ciutat.

Nascut a Barcelona l’any 1946, Xavier Trias milita a Convergència Democràtica de Catalunya des del 1979. Al 2000 va encapçalar la llista convergent a les eleccions al Congrés de Diputats, convertint-se en el seu portaveu al Congrés. Llicenciat en Medicina i Cirurgia, des del 2003 és regidor de CiU a l’Ajuntament de la ciutat comtal i president del Grup Municipal, pel que exerceix de líder de l’oposició als diferents governs del PSC d’aquests anys.

EL CANDIDAT A SARRIÀ

El primer de la llista municipal a Sarrià-Sant Gervasi és Joan Puigdollers, de 57 anys, que ja ha estat president del Consell de districte de Sarrià-Sant Gervasi durant aquesta legislatura. Diplomat en Sanitat i Enginyeria Ambiental, és fundador de la JNC.

“Volem ser la veu política de la Barcelona veïnal i solidària”

Ricard Gomà

ICV-EUA. Propostes com potenciar els bancs del temps, les cooperatives de consum agroecològic, el plans de desenvolupament comunitari i convertir Barcelona en una ciutat sostenible i amb una mentalitat ecològica són alguns dels eixos que vertebren el programa d’Iniciativa per Catalunya Esquerra Unida Alternativa a la ciutat de Barcelona.

El seu candidat a l’alcaldia de la ciutat, Ricard Gomà, és l’únic dels cinc alcaldables que es presenta per primera vegada com a cap de llista. Gomà és doctor en Ciència Política per la Universitat Autònoma de Barcelona i pare de tres filles. Ha fet tasques de docent a la meteixa UAB i a d’altres universitats d’Anglaterra, Itàlia, Brasil o Veneçuela. L’any 2000 va iniciar la seva militància a Iniciativa per Catalunya.

IMMA CLARÀ

La portaveu d’ICV a Sarrià-Sant Gervasi és Imma Clarà. Durant la darrera legislatura fou la presidenta de la comissió política del districte i es va encarregar de les àrees de Medi Ambient i Dona.

Les forces independentistes fan pinya a la ciutat de Barcelona

Jordi Portabella

UxB. Jordi Portabella i Calvete encapçala la candidatura de la coalició Unitat per Barcelona a l’alcaldia de la ciutat. Amb Esquerra Republica de Catalunya va formar part del govern sorgit l’any 2003 juntament amb el PSC i ICV i durant la legislatura passada va ser el soci preferent del govern de Jordi Hereu. Les eleccions del 22 de maig seran la quarta tentativa de Protabella per aconseguir l’alcaldia de la ciutat que el va veure néixer l’any 1961.

Llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona i Màster en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Jordi Portabella és un enamorat de la cultura catalana i per aquest motiu és soci d’entitats com Òmnium Cultural o l’Ateneu Barcelonès i membre de la colla de Geganters de la Sagrada Família.

MERCÈ AMAT

Mercè Amat és l’actual presidenta de l’executiva d’ERC a Sarrià-Sant Gervasi i una de les cares més visibles de la formació republicana al districte.

“El PP serà una força decissiva a l’Ajuntament”

Alberto Fernández Díaz

PP. El líder del Partit Popular de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, és un dels polítics més veterans a l’Ajuntament de Barcelona i aquesta serà la tercera vegada que aquest polític nascut a la capital catalana l’any 1961 en el si d’una família nombrosa, opta a l’alcaldia de Barcelona, ciutat de la qual es declara un enamorat. Alberto Fernández Díaz, és advocat de professió i pare de tres fills. Va exercir l’advocacia entre els anys 1986 i 1996, però aquell mateix any va ser nomenat president del Partit Popular de Catalunya i la seva carrera política el va anar allunyant progressivament de la seva professió d’advocat. L’any 1999 va optar a la presidència de la Generalotat de Catalunya.

El líder popular és un fan declarat del futbol i seguidor de l’RCE Espanyol. Entre les seves aficions també es troben les Harley Davidson i el col·leccionisme de trens.

ANTONIO GONZÁLEZ

Les llistes del Partit Popular al barri de Sarrià-Sant Gervasi és Antonio González. Es tracta d’una persona de la confiança d’Alberto Fernández Díaz i molt pròxima al seu equip, que actualment ja desenvolupa diferents fucnions al districte i lidera la formació popular a Sarrià-Sant Gervasi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram