Collboni Illes

Collboni i Bonet, durant la presentació del projecte. Foto: ACN

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, proposa recuperar una trentena d’interiors d’illa de l’Eixample. El candidat socialista ha presentat aquest dimecres un pla que planteja recuperar-ne 15 mitjançant adquisició directa i la resta assolint acords amb els propietaris i comunitats de veïns.

La inversió que calcula el PSC és de 171 milions d’euros fins al 2030, dels quals 135 serien per a adquisicions i 36 més destinats a la urbanització dels espais. Collboni ja va llençar la proposta quan encara era primer tinent d’alcalde i va manifestar reticències envers el projecte urbanístic de les superilles. Aquest dimecres, però, ha formalitzat la proposta, que serà part de la seva campanya electoral, i n’ha donat detalls.

La finalitat del pla, segons els socialistes, és “fer compatible la transició ecològica de la ciutat amb la preservació del Pla Cerdà tot garantint la mobilitat”. Collboni ha presentat la seva proposta de campanya als jardins d’interior d’illa d’Ermessenda Carcassona. “Aquest és un projecte que preserva la coherència del Pla Cerdà, manté l’equilibri d’usos i augmentarà el verd sense afectar la mobilitat i sense tensionar el territori”, ha dit l’alcaldable del PSC.

El candidat ha presentat el pla al costat de la número 3 de la llista, Laia Bonet, que seria la futura responsable d’Urbanisme si els socialistes governen després del 28-M.

“Sentit comú”

Aquests 30 nous jardins en interiors d’illa se sumarien als 45 ja existents. Per a Collboni, el que el PSC planteja és una proposta “de sentit comú” que recupera una política d’anteriors governs socialistes i que en els tres últims mandats “s’ha deixat de banda”.

Pel que fa a la dotació pressupostària, es contempla una primera partida de 50 milions d’euros en el mandat 2023-2027 als quals se sumarien 85 milions més per completar el projecte. A més, es preveu una inversió de 36 milions en total per a la urbanització dels espais.

Respecte a l’execució, es contempla la creació d’una unitat de gestió específica per guanyar agilitat i eficiència, a partir de la col·laboració publicoprivada, i per facilitar tant la interlocució amb els actuals propietaris com la coordinació amb tots els operadors municipals implicats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram