Equip de Chiquita Room

L’equip del Chiquita Room a les portes de la galeria. Foto: Chiquita Room

Exposicions, escultures, dibuixos, fotografies, ceràmica i tèxtils envaeixen el número 25 del carrer Villarroel. Rere una discreta porta de vidre i fusta s’amaga la galeria Chiquita Room, un projecte centrat en l’art contemporani que fa temps que crida l’atenció del sector.

La clau del seu èxit és l’aposta per l’art contemporani més popular. “Volem sortir de l’elitisme artístic i ser accessibles per a tothom, sense caure en el paternalisme”, explica la directora de l’espai, Laura González.

En poc més de cinc anys, els impulsors del Chiquita Room han aconseguit portar les seves obres fins a fires de renom internacional de Madrid i Miami. A més, han estat nominats als premis de l’Associació Catalana de Crítica d’Art i han començat a col·laborar amb diverses institucions barcelonines.

“El nostre projecte té una voluntat social molt clara: compartir l’art com a forma de fer millor la vida”

“El nostre projecte té una voluntat social molt clara: compartir l’art com a forma de fer millor la vida. Per això treballem amb l’Ajuntament i portem els nostres artistes a escoles de la ciutat”, detalla González.

Visita guiada al Chiquita Room

Una visita guiada pels interiors de la galeria. Foto: Chiquita Room

Però per a garantir la supervivència de l’espai, la directora i impulsora de la galeria ha hagut de començar a buscar formes d’expandir el projecte més enllà de la ciutat. “El mercat de l’art a Barcelona és molt petit. Amb els anys ens hem adonat que per a fer que el projecte funcioni i per a poder sostenir un sala com aquesta hem de sortir a l’àmbit internacional”, lamenta.

Un esperit tranquil

Fa uns dies es va donar punt final a l’exitosa exhibició La presència és l’única deessa que adoro, la primera de l’any a la galeria. L’atractiu d’obres de Mari Chordà, Massimiliano Moro i Sara Agudo Millán han atret centenars de visitants. “Ha sigut un refugi per als veïns, una invitació a abaixar el ritme en una societat que necessita espais de tranquil·litat”, celebra la directora de la galeria.

La següent cita al calendari de la sala arriba el 18 d’abril amb la mostra Spirito Portatile, de l’artista argentina Laura Zuccaro. Fins al 15 de juny, les aquarel·les d’aquesta pintora exploraran “l’esperit individual des de “la discreció i l’austeritat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram