CAP Passeig Sant Joan

Alguns sanitaris han hagut de doblar torns. Foto: Albert Lijarcio/ACN

Després de cinc onades del coronavirus i més d’un any i mig de pandèmia, des del CAP Passeig de Sant Joan fan un balanç de com ha estat treballar durant aquest temps sota unes condicions laborals sense precedents. La metgessa de família Alba Martínez afirma que una de les pitjors coses de la primera onada era tornar a casa després de treballar amb por de contagiar la seva família i desconèixer com es trobaven els seus pacients. “Això va ser molt dur”, diu Martínez, qui alhora insisteix que durant tota la pandèmia ha sentit una falta de suport institucional i desconeixement de la realitat que vivia a cada dia l’atenció primària. “Ens hem arribat a sentir molt sols”, recalca.

Pel que fa a la salut mental, assegura que mai havia vist tants companys amb ansietat o que s’han hagut d’agafar la baixa. “Durant la cinquena onada vam doblar torns per garantir-nos les vacances. Mai les havia començat tan cremada. La primera setmana no tenia ganes de fer res”, reconeix.

Els pacients

A part d’haver d’evitar que les seves filles veiessin durant un temps els seus pares per evitar riscos, Martínez indica que un altre dels fets més durs ha estat que “s’hagin mort tants pacients”. “Eren grans, però no prevèiem que marxessin ara”, lamenta la metgessa, que s’emociona al parlar de la necessitat que tenien alguns pacients de tornar al CAP. “Necessiten més una abraçada que una analítica”, afirma. “I a la primera onada els sanitaris ens calien més recursos humans que aplaudiments”, diu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram