Obres ronda Sant Antoni

Estat actual de la ronda a la plaça del Pes de la Palla. Foto: Som Sant Antoni

Terra, màquines, pols i soroll. La remodelació de la ronda de Sant Antoni fa més de tres mesos que està en marxa i comerciants i veïns comencen a fer balanç. Més enllà de les molèsties habituals de qualsevol obra d’aquesta magnitud, al barri sobrevolen els dubtes sobre el ritme de les feines de reforma. “Fins ara, el balanç de les obres és bo. Estem rebent les queixes normals en aquestes situacions, però desconeixem si s’està complint el calendari previst”, assegura el president de Sant Antoni Comerç, Jordi Arias.

Les previsions inicials de l’Ajuntament situaven la finalització de les obres a la primavera del 2025, però l’aparició de les restes de l’antiga muralla i altres contratemps poden afectar el calendari. “Ens fa l’efecte que van molt lents, hi ha dies que no hi ha operaris”, explica Lídia Núñez, presidenta dels comerciants de Som Sant Antoni. Des de l’Ajuntament, però, afirmen a Línia Eixample que “a data d’avui tot es manté segona la previsió inicial, amb el termini de 16 mesos”.

Baixen les vendes

Les tanques i els esvorancs de les obres dificulten l’accés a molts negocis de la ronda, que han començat a notar una reducció de la facturació. “Les vendes han baixat un 20% des de l’inici de remodelació. Algunes botigues han hagut de tancar perquè no podien fer front a tants mesos d’obres, però estava clar que aquí calia fer canvis”, detalla Núñez.

Un cop acabada, la nova ronda guanyarà espais d’ús públic, vegetació i limitarà el trànsit de vehicles privats en favor dels vianants. “Suposarà un nou espai públic, millorar les zones verdes i pacificar part de Sant Antoni i Ciutat Vella. Des que no poden circular els cotxes, aquest espai l’ha ocupat gent jugant i gaudint a l’aire llire”, celebra el president de l’associació de veïns, Pep Sala.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram