Santa Eulàlia

La botiga Santa Eulàlia d’alta costura celebra 180 anys. Foto: Santa Eulàlia

La botiga de moda de diverses marques de luxe Santa Eulàlia celebra els 180 anys de vida a Barcelona. Per fer-ho, el Palau Robert acull durant dos mesos una exposició de vestits i barrets d’alta costura creats als tallers de la casa entre el 1930 i el 1990.

L’exposició es va inaugurar el 16 de novembre i es podrà visitar fins al pròxim 22 de gener de 2023 de forma gratuïta. Hi ha quatre sales diferents per, tal com descriu la mateixa botiga, submergir-se en el glamurós món de l’alta costura a través dels vestits, barrets, cartells publicitaris i comunicacions de Santa Eulàlia. “Serà un recorregut per gaudir d’una època en què Barcelona va ser líder en el disseny de moda”, diuen des de Santa Eulàlia.

I és que arribar a la fita de 180 anys a Barcelona no és un fet que passi cada dia i la clau d’haver-ho aconseguit, segons afirma el director de la botiga, Lluís Sans, és la capacitat d’adaptar-se que han tingut: “Era una botiga de teixits en el moment de néixer i el 1926 ja era pionera en l’alta costura”.

Pel que fa a l’exposició, Sans afegeix que les peces que es poden veure són “encàrrecs que han fet clientes des dels anys 30 als 90 per ocasions especials”. És a dir, són barrets i vestits que només s’han vestit “una o dues vegades” i que les clientes “no volien perdre”. Així que per a evitar-ho, les propietàries els van donar a la botiga i a diverses fundacions i, ara, per l’aniversari dels 180 anys, la botiga va fer una selecció de 30 barrets i 50 vestits per a l’exposició. “És una bona manera de veure com vestia la gent ara fa uns 100 anys”, conclou Sans.