Polítiques temps

Barcelona i Catalunya aposten per les polítiques del temps. Foto: Ajuntament

La Generalitat, l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’associació catalana promotora de polítiques del temps, la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society (BTUI), han renovat aquest dijous el seu compromís amb les polítiques del temps pel període 2022-2023.

Entre els objectius de l’estratègia fixada per aquest període es vol promoure les polítiques del temps per aportar solucions a la crisi de cures, climàtica i econòmica actual. També es vol consolidar la Time Use Week com un espai de trobada internacional de les polítiques del temps i desplegar i aconseguir sumar més adhesions a la Declaració de Barcelona en Polítiques del Temps. Tània Verge Mestre, consellera d’Igualtat i Feminismes, ha destacat que “el gènere travessa de manera clara la possibilitat de disposar de temps propi”. Per aquest motiu, ha subratllat que el Departament aposta per la corresponsabilitat dels poders públics en les cures.

“Contra les desigualtats”

Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, ha celebrat la renovació de l’estratègia per fer de Barcelona i Catalunya l’epicentre de les polítiques del temps. “Farem de Barcelona l’epicentre de la reivindicació del dret al temps, incidint en la lluita contra les desigualtats”, ha afirmat Collboni. Montserrat Ballarín, per la seva banda, vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha remarcat la utilitat d’un pacte metropolità del temps que tingui com a escala de treball la Barcelona real, més enllà dels límits municipals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram