Terrassa Sagrada Família

El poc moviment que hi ha un dia laboral a la zona. Foto: Línia Eixample

La baixa activitat comercial que acostuma a caracteritzar els mesos de febrer i gener, juntament amb l’actual falta de turisme, han fet que l’avinguda Gaudí no tingui res a veure amb el que era abans de la pandèmia, quan el turisme trucava cada minut a la seva porta. A banda de les poques persones que es veuen al carrer, els testimonis dels treballadors d’aquesta zona deixen clar el mal moment que estan passant.

“La cosa està fotuda. Ve gent del barri, però no n’hi ha prou perquè aquí hi ha molts establiments. Això està muntat pel turisme”, afirma el propietari del bar Ardèvol, José Luis Rodríguez, qui també assegura que ara el seu bar està facturant només un 30% dels beneficis que feia abans de la pandèmia. Abans de la sisena onada no estava en el seu millor moment, però, diu, almenys facturava el 60%. Per part seva, l’encarregada de la botiga de roba Kuky, Àngela Magdalena, va encara més lluny dient que en els 10 anys que fa que treballa a la botiga mai l’havia vist tan malament. “L’ambient està mort. Si faig 10 vendes al dia, és un bon dia”, lamenta.

Una mica més amunt de la botiga Kuky hi ha la cafeteria Creps Barcelona. La seva encarregada, Erica Areiza, també alerta de la falta de turisme. Però, per sort, el suport del veïnat la fan ser més optimista. “La gent d’aquí ha respost. Si no fos per ells, ens hauríem quedat sense res”, indica Areiza sobre una situació de la qual és impossible sortir-ne sense tenir empenta. El que no l’ajuda a tenir-la sempre és que hi ha clients, assegura, que l’han arribat a insultar quan els hi ha demanat el DNI per comprovar que duen el seu passaport covid. “No som policies, però hem de fer que aquest lloc sigui segur”, afirma esperant que aquest malson acabi el més aviat millor.