Una imatge del desnonament d’una dona gran el 23 de febrer. Foto: SHED

El Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret (SHED) denuncia que els seus membres estan rebent multes de 601 euros per haver intentat aturar un desnonament al número 662 de Gran Via el 23 de febrer. Els acusen d’obstrucció a la justícia a través de la coneguda com a llei mordassa. De moment, tenen constància d’una vintena de sancions, però calculen que en poden arribar a ser quaranta, tenint en compte la gent que hi havia el dia del desallotjament. Han decidit que faran front comú i les recorreran totes.

“Volem afrontar les multes de forma conjunta i presentar recurs en tots els casos”, assegura un portaveu del SHED, que detalla que ho faran amb l’ajuda del col·lectiu d’advocats Alerta Solidària. Per poder localitzar tots els sancionats, han fet una crida a través de les xarxes socials demanant que tothom que hagi rebut una multa relacionada amb aquell desnonament, o bé que fos identificat per la policia aquell dia, els enviï un correu per poder-los indicar “els passos a seguir”.

El desnonament en qüestió és el de la Maria Josefa, una dona de 76 anys que va ser desnonada perquè els propietaris del pis, grans tenidors, “volien convertir-lo en un pis turístic”, segons el sindicat. Aquell desallotjament no es va poder evitar, malgrat els intents d’activistes i altres veïns. “Volem que tothom que el va intentar aturar s’impliqui políticament per fer front a les multes”, diuen des del SHED. Recorden que no és un cas aïllat, sinó que les multes al moviment en defensa de l’habitatge es repeteixen sistemàticament com a mesura de repressió. També diuen que, si els recursos no són acceptats, hauran de fer una caixa de resistència per pagar les multes col·lectivament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram