La protesta davant la immobiliària Finques Teixidor. Foto: Twitter (@SindicatLloguer)

Protestar serveix d’alguna cosa. S’ha vist aquest dimecres a la tarda a l’Esquerra de l’Eixample, on una cinquantena de persones han ocupat la immobiliària Finques Teixidor (Urgell, 100) per exigir que renovessin els contractes de lloguer als veïns del número 126 del carrer Rocafort. Després de dues hores de negociació entre el Sindicat de Llogaters, els veïns, la immobiliària i la propietat de l’edifici, totes les parts han acordat signar, el 3 de desembre, quatre renovacions de contracte amb set anys de durada i sense apujar el preu, tal com marca la llei de regulació dels lloguers.

Des del Sindicat de Llogateres, que ha organitzat la protesta, denuncien que els veïns afectats feia molt que demanaven la renovació dels contractes, des d’abans de la pandèmia, però que la immobiliària només els oferia pròrrogues de sis mesos o un any. Asseguren que aquesta situació, lluny de ser excepcional, és “sistemàtica”, ja que “moltes immobiliàries i arrendadors es neguen a renovar els contractes a set anys i amb el preu regulat, per tal d’esquivar el compliment de la regulació de preus”. Davant d’això, exigeixen al Govern que garanteixi el compliment de la llei.

L’entitat en defensa de l’habitatge també denuncia “la inseguretat i inestabilitat” que tot plegat provoca en els llogaters, i recorda que, en el cas del bloc de Rocafort, dues veïnes van haver de marxar del seu pis perquè se’ls va negar la renovació del contracte de lloguer. A més, altres llogaters de l’edifici es queixen de “manca de manteniment i clàusules abusives”.