Guardiola porquet

Foto: Pexels

El 31 d’octubre és el Dia Mundial de l’Estalvi des de l’any 1924. Si vols –o, més aviat, necessites– arribar al final d’aquest mes havent estalviat uns quants calés, aquí trobaràs alguns consells per aconseguir-ho.

La millor manera de començar a estalviar és analitzar les teves despeses: quants diners gastes i en què els gastes? Revisar això t’ajudarà a entendre a on van a parar els teus estalvis normalment. Un cop hagis fet aquesta primera anàlisi, hauràs de valorar si estàs destinant diners a coses que en realitat no consideres importants i si pots prescindir d’alguna d’aquestes despeses. El següent pas que has de seguir és marcar-te objectius d’estalvi: estableix la xifra que vols aconseguir estalviar i la data en què vols arribar a aquesta meta.

D’altra banda, els experts recomanen posar en pràctica el “preestalvi”. Preestalviar significa reservar una quantitat de diners (la quantitat que vulguis estalviar cada mes) en el moment de cobrar. Si tens la sort que t’ho pots permetre i aconsegueixes acabar el mes sense haver de tocar aquella part dels diners, hauràs fet realitat el teu objectiu d’estalviar.