Acord Ciutat

Foto: Ajuntament

Més d’una vuitantena de persones van participar en la primera assemblea de l’Acord de ciutat per l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, un espai de col·laboració publicoprivada on diverses institucions i organitzacions de la ciutat treballen per fer més saludable i més sostenible el sistema alimentari actual.

Les ciutats tenen un paper clau per al canvi de model, i això és el que va destacar el comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària, Álvaro Porro, durant el seu discurs de benvinguda: “Si bé els municipis tenen poques competències per intervenir en el sistema alimentari, les ciutats són grans consumidores i generadores de relat i poden influir molt en la transformació del sistema alimentari actual”.

Aquesta primera trobada va servir per explicar a totes les organitzacions adherides, més d’una seixantena, com funcionarà l’acord de ciutat. Cadascuna d’elles haurà de presentar com a mínim un compromís o declaració d’intencions per promoure l’alimentació saludable i sostenible mitjançant accions concretes.

En paral·lel, l’Ajuntament també ha assumit diferents compromisos per avançar en l’impuls i la incorporació de criteris d’alimentació saludable i sostenible en els seus projectes i línies d’actuació. N’és un bon exemple el projecte Alimenta, que ha de crear un nou model d’alimentació social que garanteixi el dret a l’alimentació de manera inclusiva i digna, basat en una millor traçabilitat, la creació de nous espais físics per oferir serveis d’alimentació o la garantia de sostenibilitat i salut dels productes.

Álvaro Porro: “Les ciutats poden influir molt en la transformació del sistema alimentari actual”

Entre les organitzacions adherides que ja han superat aquest segon nivell de vinculació amb l’Acord hi ha Rezero, Slow Food Barcelona o la Societat Catalana de Pediatria. Totes tres van compartir el seu compromís durant la sessió amb propostes concretes orientades a l’acció.

Durant la reunió també es va treballar en grup per eixos temàtics per dibuixar els futurs espais de treball de l’Acord i es va destacar la importància de l’educació i de la divulgació sobre alimentació sostenible i, alhora, l’accessibilitat, tot reiterant la necessitat d’un nou model universal i accessible a tothom.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram