El Pla municipal de protecció dels comerços emblemàtics ha rebut el vistiplau del Ple, que el va aprovar divendres 26 de febrer amb els vots favorables de totes les formacions i l’abstenció del PP.

Aquest pla inclou un catàleg de 211 botigues històriques de la ciutat dividides en tres categories segons el seu nivell de protecció. Segons l’Ajuntament, aquest nou pla inclourà “per primer cop” mesures de promoció i foment del manteniment dels comerços i la seva rehabilitació. A més, es destinarà 1 milió d’euros anuals en ajudes en l’IBI –de fins al 95%– i bonificacions per fer obres als locals. A més, el Pla també recull el dret a tempteig i retracte per part del consistori –tindrà dret d’adquisició preferent– en operacions de compra i venda de les botigues.

La inclusió d’aquesta clàusula va ser celebrada pel regidor del PSC, Daniel Mòdol, que tot i així va recordar que la seva formació havia presentat més mesures per fer “més ambiciós” el pla. El regidor convergent Raimond Blasi, malgrat el vot afirmatiu de la seva formació, va criticar la “inacció” del govern municipal i va lamentar que “encara hi ha emblemàtics que tanquen”. Per la seva banda, el regidor d’ERC, Jordi Coronas, també va posar èmfasi en la “lentitud” del procés, un fet que segons ell ha provocat que “perdem massa pel camí”.

Per la seva banda, el regidor de Ciutadans Koldo Blanco va afirmar que “és just” que la ciutat doni suport als emblemàtics, ja que considera que aquests “estan fent un esforç que beneficia la ciutat”. Des de la CUP, María José Lecha va justificar el seu vot favorable per “superar la llei vigent que ve de l’època de Trias”, mentre que el regidor del PP Xavier Mulleras va excusar l’abstenció adduint que el pla “arriba tard”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram