El restaurant El Chato va obrir el 1941. Foto: El Chato

El sector de l’hostaleria ha denunciat el “tancament encobert” que pateix “des del 21 de desembre”. La queixa arriba des del Gremi de Restauració, que demana recuperar l’horari ininterromput i, com a mínim, fins a les vuit del vespre. Tot apunta, però, que la Generalitat estendrà les actuals restriccions.

Al Fort Pienc, com arreu de la ciutat, els bars i restaurants viuen un moment molt delicat. Un dels restaurants que està patint tota aquesta situació és l’històric El Chato, situat al número 697 de la Gran Via. L’Agustí, fill del fundador i que és el propietari des del 1978, explica que d’ençà de la pandèmia han perdut tres quartes parts de la facturació. “El restaurant té 72 anys i aquest és un dels moments més complicats que hem viscut”, afirma. Ara mateix, afegeix, es conforma amb “poder sobreviure”.

Un altre exemple és el del Cafè Blau, al número 192 del carrer Casp. En César fa vuit anys que el va obrir i assegura que el moment actual és el més difícil que li ha tocat viure amb molta diferència. “És millor tenir obert que tancat, però són molt poques hores i ara no arriba ni per pagar el lloguer”, afirma. Diu que espera que a partir de la primavera la situació millori perquè, si no, llavors serà “realment complicada”.

El tercer cas és el de la Casa Comidas Nogal del carrer Diputació. En Silvestre, l’encarregat, parla d’una caiguda de facturació “d’entre el 60 i el 70%” i es mostra molt crític amb l’horari actual que imposa la Generalitat. “No té cap lògica i fa que els esmorzars i els dinars quedin molt comprimits”, lamenta. Tot plegat, afegeix, dibuixa un escenari on és molt probable que alguns dels treballadors que ara estan en ERTO acabin perdent la feina.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram