Agro Vallbona

Foto: Ajuntament

Un gran projecte agroecològic transformarà el barri de Vallbona, al districte de Nou Barris, i contribuirà a dinamitzar l’entorn, a recuperar la tradició agrària i a conservar l’esperit de la comunitat. AgroVallbona es desenvoluparà en dos espais principals, la finca La Ponderosa i la Granja del Ritz.

La Ponderosa és el pilar del projecte, i és on es consolidaran els horts que evolucionaran cap als cultius ecològics. Per garantir la seva continuïtat està prevista una requalificació urbanística dels terrenys com a sòl no urbanitzable d’ús agrícola. L’altra pota del projecte és la Granja del Ritz, que té una enorme càrrega simbòlica i de memòria popular per al barri. L’espai es recuperarà i es rehabilitarà per convertir-lo en l’equipament de referència i esdevindrà un lloc de formació i recerca aplicada en matèria d’agroecologia. AgroVallbona també servirà per reforçar els lligams i la connectivitat amb el barri veí de Can Sant Joan, de Montcada i Reixach.

Al marge d’aquesta gran iniciativa, l’Ajuntament també està treballant en un pla de protecció del Rec Comtal, als entorns del qual es crearà un itinerari verd amb zones de trobada per passejar-hi i anar-hi en bici. L’obertura del barri al Besòs, que s’aconseguirà amb el soterrament de les vies, facilitarà que el veïnat pugui gaudir del riu i dels seus entorns, on es generarà un refugi de biodiversitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram