Un dels aparcaments ‘redissenyats’ l’any passat. Foto: Parking Day Barcelona

El districte tornarà a celebrar demà una nova edició del Parking Day, la jornada reivindicativa que aposta per una ciutat més verda i sostenible a través de l’ocupació simbòlica de places d’aparcament durant un dia.

Al districte, diferents entitats privades i associacions de veïns s’afegeixen a la iniciativa. En el cas de Sant Antoni, l’Associació de Veïns demanarà als veïns que portin retalls de tela verda, fil i agulla per cosir un patchwork amb el quual es cobrirà la plaça d’aparcament triada. Durant tot el dia, de les nou del matí a les vuit del vespre, també s’improvisaran tertúlies, se simularà un hort i es plantaran dos petits jardins amb plantes a dos escocells. L’activitat es farà a la cantonada de ronda de Sant Pau amb Manso.

Pel que fa a la Dreta de l’Eixample, l’Associació de Veïns i altres entitats del barri conversaran sobre la reivindicació del carrer Girona com a eix de vianants. Aquest debat es farà davant dels números 98-100 del carrer Girona, i comptarà amb lectures a càrrec d’Òmnium Cultural i actuacions musicals de la soprano Ilona Schneider i el guitarrista Diego Caicedo.

En paral·lel, l’Aula Ambiental de la Sagrada Família i Il·lustraciència organitzaran una trobada de dibuixants urbans per aportar una peça al mosaic de la plaça ‘Ciutat Verda’, situada al carrer Provença entre Lepant i Padilla. Quan acabi l’activitat es farà una visita a l’exposició de la primera edició de Ciutat Verda a la biblioteca Sagrada Família-Josep Maria Ainaud de Lasarte.

Per últim, altres entitats com l’Associació Espai Ambiental, BAM Bioarquitectura mediterrània, Fundació Joia i Catalunya Camina també transformaran places d’aparcament en espais verds a Rosselló 116, la plaça Goya, Rosselló 61-69 i Diputació 224, respectivament.

El Parking Day és un esdeveniment anual que se celebra a més de 170 ciutats d’arreu del món on diverses entitats i col·lectius transformen temporalment places d’aparcament públiques per reivindicar un nou model de ciutat més verd i sostenible.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram