Mobilització per aturar un desnonament fa un mes. Foto: Twitter (@XHabitatgEE)

La crisi de l’habitatge és un mal que afecta el conjunt de la ciutat, i l’Esquerra de l’Eixample no és una excepció. Una prova d’això és que, sense anar més lluny, dimecres passat hi havia tres desnonaments previstos al barri. Finalment, gràcies a la mobilització de la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample i diversos veïns i veïnes, se’n van poder evitar dos.

“No hem pogut aturar el desnonament de Viladomat. Malgrat tot, n’hem aturat dos de tres, som imparables”, deien els membres d’aquesta entitat al seu compte de Twitter. A més, també van mostrar el seu agraïment al veïnat que els havia ofert suport i van concloure: “No ens cuida la policia, ens cuiden les companyes”.

LA FADY, MALALTA DE CÀNCER
Un dels dos desnonaments que finalment no es van executar va ser el de la Fady, una dona de 41 anys que viu de lloguer en un pis del carrer Balmes i que pateix un càncer en estat avançat. A conseqüència de la malaltia, aquesta veïna hondurenya no pot treballar i, per tant, no té ingressos per poder fer front al pagament del lloguer.

El dia 8 de març, la Xarxa d’Habitatge va publicar un vídeo a les xarxes socials en què la mateixa Fady explicava la seva situació i demanava “només uns mesos més” per poder tornar a Hondures. “Ja he acceptat la malaltia que tinc i no em vull morir aquí, vull morir al meu país”, deia, visiblement emocionada.

Dos dies més tard, la mateixa entitat veïnal celebrava l’anunci de la suspensió d’aquest desnonament. En paral·lel, però, dilluns la Xarxa d’Habitatge va recordar que ja feia una setmana que la Hayat i la seva família estaven vivint amb l’aigua tallada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram