La tinenta d’alcaldia Janet Sanz, a l’inici de la reunió amb veïns i entitats. Foto: Blanca Blay / ACN

Ja s’ha celebrat la primera de les reunions que hi ha previstes entre l’Ajuntament, la Junta de la Sagrada Família i una desena d’associacions veïnals per parlar sobre la polèmica que hi ha al voltant de la construcció de l’escalinata del temple al carrer Mallorca. L’edificació suposa una amenaça per a un miler de pisos de veïns de la zona. “Nosaltres no la veiem factible”, diu Sergi Gómez, de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri. “L’escalinata representa més concentració turística, això és totalment inviable per al barri”, afegeix.

Un altre veí que s’oposa a la construcció de l’escalinata és Salvador Barroso, portaveu de la plataforma dels veïns i veïnes afectats per l’ampliació del temple. La sensació amb la qual Barroso va sortir de la primera reunió no va ser d’una guerra perduda. “Jo no vaig sortir d’allà amb la idea que la construcció de l’escalinata sigui imminent”, explica a Línia Eixample. “És cert que des de la Junta poden dir el que vulguin, són una entitat privada, però qui ho decideix al cap i a la fi és l’Ajuntament”, afegeix. El posicionament del consistori, però, segueix sent difús i és per això que les principals entitats veïnals que participen en la taula mostren cautela a l’hora de valorar el futur del projecte.

“ACTITUD DE MÍTING”
Durant la trobada, feta la setmana passada, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va afirmar que el consistori té quatre punts importants a defensar en el marc d’aquesta taula, que no té cap previsió de durada estimada: el dret a l’habitatge, disminuir l’impacte turístic, incrementar les zones verdes i la finalització de les obres del temple. “Per un míting polític, són declaracions estupendes”, recrimina Barroso, que també assegura que la compra de l’Illa de les Aigües per part de la Junta no és més que una estratègia per oferir equipaments al barri i dir que el seu projecte no té un impacte negatiu.

ELS ESCOLTES TENEN LOCAL
El mateix dia que es van reunir les associacions, el consistori i la Junta Constructora els va informar també sobre la decisió del patronat de cedir un local als escoltes d’Antoni Gaudí, precisament en una de les naus de l’Illa de les Aigües. D’aquesta manera el patronat intenta tancar la polèmica sorgida fa unes setmanes quan es va conèixer que s’expulsava l’AE Gaudí del recinte del temple. Els escoltes, però, asseguren que no hi ha res tancat, ja que encara han de parlar amb les famílies i els futurs caps de la colla. El Districte assegura que garantirà la continuïtat de l’entitat dins el recinte de la Sagrada Família fins que el nou local estigui habilitat, tot i que no ha informat sobre cap previsió d’obres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram