Entrada de l’Escola Entença, al carrer Viladomat. Foto: Twitter (@jmedeccf)

Les famílies de l’escola Entença, actualment en barracons al carrer Viladomat, han rebutjat i criticat la nova proposta d’ubicació definitiva que els ha fet el Consorci d’Educació i l’Ajuntament. L’oferta consistia en un espai definitiu als jardins de Paula Montalt, un interior d’illa on només tindrien 1.950 metres quadrats. “No hem aguantat una situació insostenible durant tots aquests anys perquè ens poseu sobre la taula una proposta com aquesta”, van dir els representants de les famílies en una carta enviada a l’Ajuntament.

La crítica de les famílies del centre –en barracons des del seu naixement ara fa quatre anys– es deu al fet que el terreny provisional al qual s’havien de traslladar, situat a l’antiga presó de la Model, arribava fins als 3.000 metres quadrats, superant notablement els de la proposta dels jardins. De fet, aquests 3.000 metres quadrats també són la superfície mitjana de les escoles del districte.

PROMESES TRENCADES
En un principi, el centre es va crear amb la promesa d’acabar dins el recinte de l’antiga presó, però finalment aquells terrenys van ser per a l’escola Xirinacs. Des d’aleshores, les famílies de l’escola Entença, que té 225 alumnes, reclamen una proposta d’ubicació que sigui, almenys, igual que les característiques de l’espai de la Model, on havien d’anar originàriament. Ho consideren del tot necessari perquè els seus fills tinguin unes condicions dignes. Ara per ara, des del Districte afirmen que encara s’han de fer reunions per trobar una solució que sigui beneficiosa per a tothom.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram