La fàbrica abandonada s’enderrocarà. Foto: Google Maps

Primers passos perquè el Fort Pienc tingui nou Centre d’Atenció Primària (CAP). Els pressupostos del 2020 de l’Ajuntament inclouran una inversió que permetrà comprar el solar de Gran Via i Nàpols per fer-hi l’equipament. La construcció del CAP és una de les reivindicacions més importants del barri, ja que els veïns i veïnes demanen des de fa anys la millora dels serveis i el retorn de pediatria, que es va suprimir el 2016.

“Els dos CAP que tenim al barri empitjoren des de fa anys”, explica a Línia Eixample Jordi Casanovas, vicepresident de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, que assegura que la plantilla dels centres també s’ha queixat de la deficiència del servei.

“HAN TRIGAT MOLT”
L’associació reconeix que l’anunci és una bona notícia però critica la lentitud de tot el procés. “Fa anys que els veïns passem per davant d’un edifici que veiem empitjorar any rere any”, assegura Casanovas fent referència a la fàbrica abandonada que hi ha a la cantonada del carrer Nàpols i la Gran Via i que s’haurà d’enderrocar. L’edifici és dels anys 40 i actualment està molt deteriorat.

Un dels problemes de l’Eixample és que, a l’hora de construir equipaments públics, és difícil trobar solars edificables disponibles. “En aquest cas, ja en tenien un de lliure i escollit des de fa quatre anys, però l’Ajuntament ha trigat molt”, diu Casanovas.

Ara, però, toca esperar que primer es compri el solar, s’obri el procés de licitació i es comenci a construir l’equipament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram