La protesta del dia 16 de maig. Foto: Twitter (@SalvemJardiMR)

Les polèmiques amb les escoles provisionals en barracons i la seva ubicació s’han convertit en un clàssic de la ciutat durant els últims anys. Un dels casos més polèmics que s’arrossega des de fa temps és el de l’Escola Entença, que ara ha generat una nova controvèrsia després que el Consorci d’Educació i l’Ajuntament decidissin fa unes setmanes que la nova ubicació provisional del centre serà a la cruïlla dels carrers Buenos Aires amb Comte Borrell i que també s’ocuparà els Jardins de Marcos Redondo. Aquesta decisió ha provocat les crítiques, molt contundents, dels veïns de la zona, que ja s’han organitzat per mostrar el seu rebuig.

Els veïns, que han creat la Plataforma d’Afectats Jardí Marcos Redondo, denuncien que la construcció de l’escola, per molt que sigui provisional, provocarà la pèrdua d’un dels pocs espais verds que hi ha al barri. Consideren que posar barracons “al mig del carrer” crearà diferents barreres que perjudicaran la mobilitat i el comerç. Per tal de mostrar el seu descontentament, els veïns es van manifestar el passat 16 de maig.

LES FAMÍLIES, RESIGNADES
Per la seva banda, l’Associació de Famílies d’Infants (AFI) de l’escola, que actualment està ubicada al recinte de l’Escola Industrial, va veure amb bons ulls la proposta quan l’Ajuntament i el Consorci els la va traslladar el passat mes de març. Ara, però, se solidaritzen amb els veïns, ja que afirmen que entenen “l’impacte que la ubicació dels barracons provisionals tindrà” i deixen clar que van acceptar la proposta perquè és l’única que feta per part de l’Ajuntament. Per últim, insten al consistori a fer tot el que estigui al seu abast per trobar una ubicació definitiva per a l’escola.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram