‘Exigim Espai’ vol gestionar Transformadors. Foto: Twitter (@exigimespais)

L’okupació de l’edifici Transformadors va complicar encara més el ja de per si enrevessat debat sobre el futur d’aquest espai. Han passat dos mesos i els veïns han decidit demanar directament a l’Ajuntament que desallotgi l’edifici.

Durant l’últim ple del Districte els veïns, tal com va recollir La Vanguardia, es van queixar que els okupes estan alterant la convivència del barri a causa del bar que han muntat i les festes que organitzen. “Fan soroll a totes hores i la seva presència és una agressió a la vida veïnal”, van apuntar. Al mateix temps, també van advertir que l’edifici està en molt mal estat i que s’ha de desallotjar.

PROPOSICIÓ DE CiU
Les crítiques veïnals van arribar després que el grup municipal de CiU defensés una proposició al mateix ple on va demanar que “aquest espai de titularitat municipal i ocupat des del juliol esdevingui un equipament al servei dels veïns”. CiU considera que ara el govern municipal “ha de recuperar l’edifici i executar els projectes aprovats per tal que pugui esdevenir un equipament al servei dels veïns i veïnes del Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample.

En aquest escenari també hi té un paper molt important Exigim Espais, una campanya impulsada per l’Esplai i el Casal Xiroc, el grup de percussió La Bolxepienca, la Bastonera de l’Eixample, la coordinadora de músics L’Ampli i Arran Fort Pienc, que demanen poder gestionar l’espai. Amb l’okupació del juliol els integrants d’Exigim Espais van veure com la seva tasca de reivindicació de l’espai feta durant més de dos anys quedava desplaçada per les intencions dels okupes, que volen que l’espai el gestioni una assemblea de persones a nivell individual. Els posicionaments d’Exigim Espais i del col·lectiu okupa han provocat que entre ells el desacord sigui manifest.

LA POSICIÓ DEL DISTRICTE
En una entrevista que avui publica Línia Eixample, el regidor del Districte, Agustí Colom, explica que “hem iniciat un procés de recuperació de l’espai, instant els okupants a desallotjar-lo”. “Estem negociant amb el col·lectiu per aconseguir un desallotjament pacífic, que és com s’han de fer les coses”, conclou Colom.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram