L’espai que comprèn la Zona 11 a l’Eixample concentra una gran quantitat de centres de formació i creació. Foto: Google Maps

Emprenedoria, disseny, art, història i creació. Aquestes són algunes de les característiques de l’espai urbà comprès entre el passeig de Gràcia, el passeig Sant Joan, la Gran Via i la ronda Sant Pere, l’anomenada Zona 11, a la Dreta de l’Eixample. Ara el Districte està impulsant aquesta zona perquè esdevingui un pol de creativitat important de la ciutat i per potenciar la creació de sinergies entre els diferents actors que ja estan ubicats en aquest espai. D’aquesta manera es vol generar creixement econòmic, dinamitzar aquesta zona i posar en valor el patrimoni històric i la vida cultural del barri.

Els grans locals dels quals disposa han afavorit que s’hi instal·lin molts espais de co-treball o coworking, un sistema d’organització en comú de la feina de diferents professionals en un mateix espai. En aquest sentit, el regidor del Districte, Gerard Ardanuy, assegura que “la voluntat del govern municipal és aprofitar aquest entorn per definir un model de barri que tingui com a principal eix impulsor la creativitat”. Ardanuy també assegura que el Districte vol “posar en valor aquest territori que compta amb molts centres de formació, agents que treballen el món de l’economia social i un patrimoni cultural interessant”.

La Zona 11 compta amb centres de formació, espais de co-working i disponibilitat de locals a peu de carrer, a més d’un patrimoni modernista que converteixen aquest espai en un de referència per a la creativitat, la tecnologia i la dinamització social. Alguns d’aquests actors són el Grup ECOS, l’Abacus, la Xarxa d’Economia Social –en l’àmbit de l’economia social–, el col·lectiu Makers of Barcelona (MOB) –un centre de creació on treballen creatius–, i espais de formació com Eòlia, ITES9 i ESERP, que compten amb 2.500 alumnes matriculats. Per altra banda, aquest bocí de ciutat presenta una de les concentracions d’edificis modernistes més alta de la ciutat.

D’entrada, aquest projecte compta amb una inversió inicial de 15.000 euros per impulsar-lo i dotar-lo d’una imatge. A més, durant uns mesos l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Eixample farà les funcions de centre neuràlgic de la Zona 11.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram