Després de gairebé cinc anys de rehabilitació, ja ha obert al públic el conjunt modernista de l’Hospital de Sant Pau. Fins aquest cap de setmana, a més, el recinte es podrà visitar gratuïtament, però després costarà 8 euros o 14 si s’opta per una visita guiada.

Les obres de l’antic Hospital de Sant Pau, considerat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, de moment han costat 72 milions d’euros, però encara no han finalitzat. I és que, dels 12 pavellons que va construir Lluís Domènech i Muntaner entre 1902 i 1926, només la meitat han estat rehabilitats. Dos estan en fase de reforma i la resta està a l’espera d’aconseguir més recursos.

Del projecte queda pendent l’adequació d’un espai museístic sobre el modernisme, Domènech i Muntaner i la història de la medicina, així com una anella verda que divideixi la part històrica i el nou edifici de l’hospital.

Dels 72 milions que han costat fins ara les obres, un 40% l’ha aportat el Patronat, anomenat la Molt Il·lustre Administració (MIA) i format per l’Ajuntament de Barcelona, el Capítol Catedralici i la Generalitat; un 30% la Generalitat i el 20% restant l’Estat.

Des que les obres van començar la tardor del 2009, més de 300 persones i 30 equips d’arquitectes han treballat per recuperar tots els elements arquitectònics del conjunt modernista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram